Warning: Creating default object from empty value in /home/wapmag/public_html/infoblue.ro/plugins/system/J2top.php on line 87
 Bluetooth Marketing - FAQ
gototop
 
Frequently Asking Questions

Puterea

Cel mai des utilizată este Clasa 2 și folosește 2,5 mW de putere. Bluetooth este proiectat pentru a avea un consum de putere foarte redus. Acest lucru este prescris în caietul de sarcini radio, permiţând să fie oprit atunci când este inactiv.

Interferența

Saltul în frecvenţă al tehnologiei Bluetooth a fost proiectat pentru a reduce interferența dintre tehnologiile wireless de partajare a spectrului de 2,4 GHz. Acesta funcționează în cadrul spectrului de frecvențe pentru a profita de frecvența disponibilă. Acest lucru se realizează prin detectarea altor dispozitive în spectrul de frecvențe şi evitând frecvențele pe care le folosesc. Această adaptare pentru salt permite transmiterea mai eficientă în cadrul spectrului, oferind utilizatorilor o performanță mai mare, chiar dacă se utilizează alte tehnologii împreună cu tehnologia Bluetooth. Saltul semnalului se realizează între 79 de frecvenţe la intervale de 1 MHz pentru a oferi un grad ridicat de imunitate al interferenţelor.

Vitezele de transfer

1 Mbps pentru versiunea 1.2; până la 3 Mbps sunt suportați pentru Versiunea 2.0 + EDR

Ce este tehnologia fără fir Bluetooth?

Tehnologia Bluetooth este modul în care telefoanele mobile, calculatoare şi asistenţii personali digitali (PDA), nu mai vorbim de o selecţie largă de alte dispozitive, pot fi cu uşurinţă interconectați printr-o conexiune de rază scurtă de acţiune wireless. Folosind această tehnologie, utilizatorii pot avea toate dispozitivele electronice mobile şi fixe complet coordonate.

Tehnologia wireless Bluetooth este o tehnologie de comunicaţii cu rază scurtă de acţiune destinată să înlocuiască cablurile de legătură portabile şi/sau dispozitivele fixe menţinând în acelaşi timp un nivel ridicat de securitate. Caracteristicile cheie ale tehnologiei Bluetooth sunt robusteţea, consumul redus de energie, şi costul redus. Caietul de sarcini Bluetooth defineşte o structură uniformă pentru o gamă largă de dispozitive pentru a conecta şi a comunica fiecare între ele.

O componentă fundamentală a tehnologiei fără fir Bluetooth este capacitatea de a gestiona simultan atât date, cat şi transmisii de voce. Acest lucru permite utilizatorilor să se bucure de o varietate de soluţii inovatoare, cum ar fi un set de hands-free pentru apeluri de voce, capabilităţi de imprimare şi fax, precum şi sincronizarea PDA şi aplicaţii ale telefonului mobil, doar pentru a numi câteva.

Raza de acționare

Gama de funcţionare depinde de clasa de dispozitive:

Clasa 3 radio - au o gamă de până la 1 metru

Clasa 2 radio - cel mai frecvent întâlnită în dispozitivele mobile - au o rază de 10 metri

Clasa 1 radio - utilizată în primul rând în cazurile în uz industrial - au o gamă de 100 de metri

De ce să alegeţi tehnologia fără fir Bluetooth?

Tehnologia wireless Bluetooth este alegerea simplă și convenabilă, fără fire, o comunicare cu rază scurtă de acţiune între dispozitive. Este un standard disponibil la nivel global pe care se conectează fără fir telefoanele mobile, calculatoarele portabile, mașini, căști stereo, MP3 playere şi multe altele. Datorită conceptului unic de profile, produsele nu trebuie să aibă instalat software driver pentru activarea Bluetooth. Tehnologia este acum disponibilă în versiunea a patra a caietului de sarcini şi continuă să se dezvolte, bazându-se pe punctele sale forte inerente - factor radio de formă mică, de putere redusă, cost redus, securitate predefinită, robustețe, ușurința de utilizare, şi abilităţi de rețea ad-hoc.

Cauți costuri-eficiente și metode creative de a distribui un conţinut media?

 

Atunci utilizează tehnologia wireless Bluetooth pentru cupoane de distribuţie, promoții, muzică şi clipuri video pentru telefoanele mobile. Conţinutul este aranjat, interactiv şi informativ. Absolut toată lumea poate folosi Bluetooth marketing pentru a face publicitate sau a oferi pe piaţă produsele şi serviciile lor.

Pot fi difuzate mesaje Bluetooth de la o locaţie centrală?

Iată câteva statistici: 90% din clienţi au Bluetooth oprit, iar pentru 10% din clienți, atunci când sunt întrebaţi dacă doresc să primească un fişier, 75% vor spune nu şi 25% spun da, de cele mai multe ori transmisiunea este scăzută, deoarece telefonul mobil nu poate comunica bine de la distanțe mari. Dacă doriţi să fie difuzate mesajele de la o locaţie centrală, trebuie să vă aşteptaţi la o rata de succes de mai puţin de 25% din populaţie.

Campania mea Bluetooth de marketing a dat rate foarte scăzute de răspuns. Care este problema?

Bluetooth este o tehnologie de comunicare pe termen scurt. Cele mai multe antene ale telefonului mobil Bluetooth sunt concepute pentru o comunicare a setului cu casca şi nu pot susţine o conexiune mai mare de 10-15 metri. Pentru o campanie de marketing Bluetooth eficientă, este recomandat să se facă o arhitectură distribuită; utilizarea transmiţătoarelor cu rază scurtă de acţiune în loc de câteva emiţătoare cu gamă mare; semnalizarea la locaţii distribuite şi informarea clienţilor cu privire la campanie.

Ce tip de fişiere pot trimite?

Tipuri de fişiere care pot fi trimise prin Bluetooth sunt sunt Vcard, JPEG, GIF, 3GP, Midi, MP3, MP4, Flash, HTML, Java și altele.

Există orice ameninţare virus pentru telefonul meu?

Conţinutul de Marketing este de cele mai multe ori trimis ca fişier non executabil, cum ar fi JPEG, GIF, 3GP care nu prezintă nici un pericol de virusare.

Cât de eficient este marketingul de proximitate?

Comercianţii cu amănuntul folosesc marketingul de proximitate pentru a direcţiona potențialii lor clienți în interiorul magazinelor şi afișează în imediata lor vecinătate, anunțuri prin care atenționează deținătorii de dispozitive mobile care utilizează tehnologia Bluetooth că se pot difuza sau distribui melodii în diverse formate, inclusiv MP3, MP4 sau tonuri de apel. Acestea pot ajunge, de asemenea, la potenţialii clienţi aflați în imediata vecinătate a vitrinelor. Secretul pentru o campanie de succes Bluetooth nu se reflectă în modul în care cât mai mulţi oameni au primit mesajul, ci cât de mulţi oameni au găsit-o interesantă şi au folosit conținutul.

Cum să alegi o soluție?

Cei mai importanți factori luați în considerare pentru o campanie de publicitate şi soluţii sunt experienţa dumneavoastră cu Bluetooth şi flexibilitatea clientelei.

Disponibilitatea la nivel global

Specificațiile tehnologiei fără fir Bluetooth sunt disponibile gratuit (fără taxă) pentru companiile membre din întreaga lume. Producători din cadrul multor industrii, sunt ocupați de punerea în aplicare a tehnologiei în produsele lor pentru a reduce aglomerarea de fire, a face conexiuni fără sudură, a combina sistemele audio stereo, transferul de date sau transporta de comunicații de voce. Tehnologia Bluetooth operează în 2,4 GHz, fără licenţă industrială, benzi ştiinţifice sau benzi radio medicale. Ca atare, nu există nici un cost pentru utilizarea tehnologiei Bluetooth. În timp ce trebuie să vă abonați la un furnizor de servicii celulare pentru a utiliza GSM sau CDMA, cu tehnologia Bluetooth nu există nici un cost asociat cu utilizarea, dincolo de costul aparatului.

Gama de dispozitive

Bluetooth este disponibil într-o gamă de aplicaţii fără precedent de la telefoane mobile la automobile la dispozitivele medicale pentru utilizare de către consumatori, în cadrul pieţelor industriale, întreprinderi, şi altele. Consumul redus de energie, dimensiunile mici ale chipset-ului permite tehnologiei Bluetooth să fie utilizată în cele mai mici dispozitive.

Uşor de utilizat

Tehnologia Bluetooth este o tehnologie ad-hoc care nu necesită infrastructuri fixe şi este simplu de instalat şi de configurat. Nu aveţi nevoie de cabluri pentru a obţine conectarea. Procesul pentru un nou utilizator este uşor - luați un produs cu marcă Bluetooth, verificați profilurile disponibile şi conectaţi-l la un alt dispozitiv Bluetooth cu aceleaşi profiluri. Procesul ulterior pentru Codul PIN este la fel de uşor ca atunci când vă identificaţi la bancomat.

Conexiuni securizate

De la început, tehnologia Bluetooth a fost proiectată cu nevoile de securitate integrate. Deoarece este disponibilă la nivel global banda de 2,4 GHz ISM în aer liber, robusteţea lui a fost construită de la început. Cu frecvenţă adaptivă în salt, semnalul realizează un salt şi astfel limitează interferenţele de la alte semnale. În plus, tehnologia Bluetooth este construită cu 128 biți de criptare şi autentificare a codului PIN. Atunci când produsele Bluetooth se identifică, ele folosesc codul PIN pentru prima oară când sunt conectaţi. Odată conectat, sunt mereu conectați în siguranţă.

Privire de ansamblu asupra Operaţiilor - Bluetooth

Stratul fizic Bluetooth funcţionează în banda ISM fără licenţă de 2.4GHz. Sistemul folosește un transmițător cu salt în frecvenţă pentru a combate interferenţele şi fading-ul, şi oferă multe purtătoare FHSS. Stratul fizic foloseşte modulația binară în frecvenţă pentru a reduce complexitatea transmisiunilor. Rata simbolului este de 1 Megasymbol pe secundă (MSPS) suportând rata de biţi de 1 Megabit pe secundă (Mbps) sau, cu Enhanced Data Rate, o rată de biţi de 2 sau 3 MB/s. Aceste moduri sunt cunoscute sub numele rată de bază şi Enhanced Data Rate.

În timpul funcţionării în condiţii normale, un canal fizic de radio este împărtăşit de un grup de dispozitive care sunt sincronizate cu un ceas comun şi cu un model de salt în frecvenţă. Un dispozitiv de referinţă oferă sincronizarea şi este cunoscut ca master. Toate celelalte dispozitive sunt cunoscute ca slave. Un grup de dispozitive sincronizate în acest mod formează un piconet. Aceasta este forma fundamentală de comunicare pentru tehnologia fără fir Bluetooth.

Dispozitivele dintr-o rețea piconet utilizează un model specific de salt de frecvenţă care este algoritmic determinat de anumite câmpuri în specificațiile Bluetooth şi ceasul masterului. Modelul de bază este un salt de comenzi pseudo-aleatoare din cele 79 de frecvenţe din banda ISM. Modelul de salt poate fi adaptat pentru a exclude o parte din frecvenţele care sunt utilizate de către dispozitivele de interferenţă. Tehnica adaptivă de salt îmbunătăţeşte tehnologia Bluetooth co-existentă cu sistemele statice (non-salt) ISM atunci când acestea sunt co-localizate.

Canalul fizic este sub-divizat în unităţi de timp cunoscute sub numele de sloturi. Datele sunt transmise între dispozitivele compatibile Bluetooth, în pachete care sunt poziționate în aceste sloturi. Atunci când împrejurările o permit, un număr de sloturi consecutive pot fi alocate pentru un singur pachet. Saltul de frecvenţă are loc între transmisia sau recepţia de pachete. Tehnologia Bluetooth oferă efectul de transmisie full duplex prin utilizarea unei scheme duplex de timp-diviziune.

Deasupra canalului fizic există o stratificare de legături de canale şi protocoale de control asociate. Ierarhia canalelor este: canalul fizic, legătură de ordin fizic, transportul logic, legătură logică şi canalul L2CAP.

Într-un canal fizic, o legătură fizică se formează între oricare două dispozitive care transmit pachete în ambele sensuri între ele. Într-un canal fizic al unei rețele piconet există restricţii între care dispozitivele pot forma o legătură fizică. Există o legătură fizică între fiecare slave şi master. Legăturile fizice nu sunt formate direct între slaves într-o rețea piconet.

Legătură de ordin fizic este folosită ca un transport pentru unul sau mai multe legături logice care acceptă transmisiuni sincrone, asincrone, trafic izocrone şi trafic de difuzare. Traficul pe legăturile logice este multiplexat pe legăturile fizice de sloturi care se ocupă de atribuirea de o funcţie de programare în managerul de resurse.

Un protocol de control pentru straturile de banda şi fizic este efectuat peste legăturile logice în plus faţă de datele utilizatorului. Acesta este managerul protocolului legăturii. Dispozitivele care sunt active într-o rețea piconet au implicit un transport asincron orientat pe conexiune logică, care este utilizat pentru transportul protocolului de semnalizare. Din motive istorice, acest lucru este cunoscut ca transportul logic. Transport implicit logic este cel care este creat ori de câte ori un dispozitiv se alătură unui piconet. Suplimentar, transporturile logice pot fi create ca transport a datelor sincrone de fluxuri, când acest lucru este necesar.

Funcţia Link Manager este utilizată pentru a controla funcţionarea dispozitivelor în rețeaua piconet şi furnizează servicii pentru a gestiona straturile inferioare arhitecturale (stratul radio şi stratul bandă). Acest protocol este realizat și difuzat doar pe transportul logic implicit.

Deasupra stratului bandă, stratul L2CAP oferă o abstracţie a canalului bazată pe aplicaţii şi servicii. Se realizează segmentarea şi reasamblarea datelor aplicate, multiplexarea şi de-multiplexarea mai multor canale prin intermediul unei legături logice comune. L2CAP are un protocol al canalului de control care este reportat transportului implicit logic. Datele de cerere prezentate la protocolul de la L2CAP pot fi transportate pe orice legătură logică ce acceptă protocolul L2CAP.

Spectrul de frecvență

Tehnologia Bluetooth operează în spectrul de frecvenţe fără licenţă industriale, ştiinţifice şi medicale (ISM), în banda de la 2.4 - 2.485 GHz, folosind un spectru împrăştiat cu salt în frecvenţă, semnal full-duplex, la o rată nominală de 1600 de salturi/sec. Banda de 2,4 GHz ISM este disponibilă şi fără licenţă în majoritatea ţărilor.

Care este valoarea marketingului prin Bluetooth?

Se poate transmite un conţinut, care utilizează cupoane mobile, informaţii, divertisment, reduceri şi alte materiale promoţionale, transmise la viteze de până la 30 ori mai rapid decât ar fi nevoie să le descărcaţi de la cele mai multe reţele de telefonie mobilă disponibile. Publicitatea prin Bluetooth este un mijloc puternic, eficient si fără fir. Este un sistem de marketing bazat pe permisiunea utilizatorului menit să asigure o reclamă celui care poate deveni un potențial client.